på oppdagelsesferd i ordboka

9.6. 2007

Ordboka på nett har en såpass fin statistikk at det er et under at ingen av våre rikssynsere har kastet seg over den og analysert den i filler. I mangel på ukvalifiserte gjetninger som påstås å være kvalifiserte skal jeg komme med mine ukvalifiserte gjetninger som påstås å være ukvalifiserte.

moralsk forfall

Ungdommen1 er på vei rett ned i avgrunnen, slik den alltid har vært og alltid vil være. Om man tar en titt på all time high-listen, så ser man at folk det siste året har søkt 7183 ganger på ordet «fitte». Alle vet jo hva ei fitte er. For ordens skyld, her er ordbokdefinisjonen:

fitte f1 el. m1 (usikkert opphav, kanskje besl med norr fita ‘fet væske, fett’ el. med norr fit ‘engstykke ved vann’, dvs ‘noe fuktig og glinsende’) vulva, kuse (1), mus (2)

Dette kan umulig2 tolkes på annet vis enn at ungdommen ønsker å distansere seg fra foreldregenerasjonen og vise rølpete muskler ved å søke på småvulgære ord i nettbaserte ordbøker. Her er det mye å ta av for politikerne. Krf-ere har en gylden mulighet til å vise hva som skjer når ungdommen ikke tar kristne verdier seriøst, og dermed snike inn et forslag om en enda sterkere kristen formålsparagraf. Ap-ere som forgjeves forsøker å knekke Frp-koden har også mye å lære. Se det for dere slagordet for høstens valg: fitte til folket! Det har forøvrig det belgiske liksom-partiet NEE (det betyr «nei») forstått. Nedenfor har vi et av deres valgløfter:

sofistikert oppløfting?

Alt er ikke tapt. Det ordet som har blitt søkt på flest ganger i løpet av de siste tredve dagene er «none». Jeg ante ikke hva ordet betød, og det gjør tydeligvis ikke folk heller, siden de stadig søker etter det i ei nettordbok, men det betyr altså:

none m1 (lat. nonus ‘niende’)

 1. den niende tonen over en grunntone
 2. intervall på ni toner

Folk3 er en god del sofistikerte enn deres stadige søken etter fitte kunne tilsi. Jeg vet ikke hva dette skyldes, men det kan umulig2 være annet enn en enorm forandring i samfunnet de siste 30 dagene som har skylden. Jeg spår at ved utgangen av året vil det norske folk bestå av en gjeng renessansemennesker, og det er jammen godt for Åge Hareide, for da vil ingen bry seg om at en gjeng med mannfolk som lever av å løpe etter en ball ikke kommer seg videre til europamesterskapet i balltrilling.

hyklere

Videre kan vi se at det norske folk er noen fordømte hyklere. På 96.plass finner vi ordet «radikal», med 1663 søk. Dette må være toppen av hykleri. Er du så konservativ at du må sjekke i ordboka for å finne ut hva ordet betyr eller hvordan det skrives, så bør du bare la være å nevne ordet. En ekte radikaler driter i det etablerte og finner like gjerne på en egen mening og skrivemåte; han sjekker ikke ordboka for å finne ut hvordan konformistene skriver ordet, han skriver like gjerne «zghfdsfgh» og støtter seg til at hans radikale venner skal forstå hva han mener.

kråkeføtter & fotnoter

 1. Jeg kan selvsagt ikke innrømme at jeg er en del av denne gruppen i hovedposten, så derfor nevner jeg det i en fotnote, for dem leser ikke resten av ungdommen uansett. Profet i eget land, vet dere.
 2. Les: fullt mulig.
 3. Notér: dette inkluderer også personer som ikke til vanlig regnes som folk, slik som politikere, lærere og kongefamilien.

* * *

Om du mot formodning har fortumlet deg inn på denne nokså folketomme bloggen, kan du gjerne komme med dine egne ukvalifiserte gjetninger om ordbokstatistikken eller annen synsing. Legg også gjerne igjen en link til din egen blogg; jeg er nok alt for ny i bloggebyen til å ha 100% peiling på hva som er kvalitetsstoff.

Reklamer

One Response to “på oppdagelsesferd i ordboka”

 1. Nicolas Says:

  Jeg liker hvordan navnene på det kvinnelige kjønnsorgan viser at mennesker har stor grad av fantasi. Eksempelvis at «fitte» kommer av våt eng. Jeg synes derfor at å slå opp slike «fy»-ord heller er et tegn på sofistikering(?) enn forfall.

  kuse f1 el. m1 (se *kusma)
  1 ytre kvinnelige kjønnsorganer, vulva
  2 fille, granbar rundt minebor for å hindre skvett

  Ett av mine favorittord er forøvrig kukelure

  II kukelu’re v2 (gj lty fra nederl koekeloeren ‘sitte innestengt, lure, speide’) sitte stille og gruble sitte for seg selv og k-


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: